Recept na zdravé zeleninové chipsy k televizi na zobání
Chipsy jsou jedním z největších strašáků všech diet. Bez chipsů se dá vydržet, ale co si dát na chuť takhle k filmu? Rozhodně vyzkoušejte zdravé zeleninové chipsy. Zdravá nesmažená varianta bramborových chipsů je na světě.
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na rovnoměrné plátky tlusté asi 2mm. Nakrájené plátky zeleniny rozprostřeme na papírové ubrousky, osolíme je a na cca 20 minut necháme v klidu poležet, aby se do nich vsákla přebytečná voda. Pak ještě ubrouskami odsajeme vodu z vrchu.
Na plech dáme pečící papír, který jen z lehka potřeme olivovým olejem a na něj pak skládáme nakrájené plátky vysušené zeleniny. Pozor, skládáme pouze v jedná vrstvě. Nachytané zeleninový chipsy dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů na cca 15 až 20 minut.
V průběhu pečení chipsy sem tam zkontrolujte a udělané kousky vyndejte, aby se nespálily. Chipsy musí být udělané pěkně do křupava. Chipsy můžete samozřejmě udělat i z jiné zeleniny podle chuti. Hlavní je, aby Vám chutnalo. Doufám, že se Vám zeleninové chipsy podaří a zachutnají Vám, stejně jako mě.