Jednoduchý návod na výrobu zdravé arašídovo-kakaové zmrzliny.
Také patříte mezi ty, kteří zkouší rádi nové a zdravé recepty? Výborně! Pojďme si ukázat, jak udělat domácí zmrzlinu. Recept se bude výborně hodit jako dezert do nadcházejícího léta.
Výroba domácí zmrzliny je velmi jednoduchá. Domácí zmrzlinu uděláte jednoduše i bez přístroje a bez zmrzlinovače. Budete potřebovat pouze mixér a nádobu, do které pak dáte zmrzlinu vychladit do mrazáku.
Dnešní fitness recept na zdravou domácí zmrzlinu lze udělat ve více variantách. Místo banánů dáte do zmrzliny třeba jahody nebo borůvky a máte hned domácí jahodovou nebo borůvkovou zmrzlinu. Do zmrzliny můžete také přidat kousky kvalitní čokolády, vanilku atd. - mňam!
1. Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do sáčku odležet na hodinu do mrazáku.
2. Do mixéru vložíme zmrzlé nakrájené banány, arašídové máslo, kakao a mléko a mixujeme dokud nám nevznikne jednotná hmota naši zmrzliny.
3. Zmrzlinu dáme do plytké formy a dáme do mrazničky na cca 1 hodinu zmrazit. Pak bude zmrzlina zcela hotová a můžeme podávat.
Domácí zmrzlina se třeba výborné hodí k jablkovému štrúdlu z ovesných vloček.
Dobrou chuť!