Únava po jídle není přirozená. Podívejte se, jak se ji zbavit!
Únava po jídle je běžná věc, kterou pociťuje téměř každý člověk. Existuje několik příčin únavy po jídle: stres, nedostatek vitamínů a minerálních látek. Pocit únavy se označuje různými pojmy: letargie, únava, vyčerpání atd. Únava může být dvojího druhu a to, duševní únava a fyzická únava, která je nazývána jako svalová slabost. Únava po hlavním jídle např. obědě je však jenom přízrak nikoliv nemoc. Někteří lidé mají tendenci procitovat únavu po každém jídle, což jistě může být důvodem k obavám.
Pocit únavy po jídle přichází s mnoha dalšími příčinami jako je bolest břicha, nadýmání, pocit na zvracení, křeče v břiše, ztráta energie, nedostatek koncentrace, nervozita, zmatenost atd. Jiné příznaky únavy po jídle jsou také chápány jako svalová slabost, ospalost, snížená hladina vědomí a mnoho dalších.
Jednu z příčin únavy po jídle může způsobovat cukr ve stravě. Těžká jídla s nadměrným množstvím cukru, může způsobovat únavu a bolesti žaludku. Další příčinu únavy po jídle může způsobovat každodenní stres, pracovní vytížení, nedostatek spánku a pohybu. Většinou je však únava dočasná a příznaky se postupně vytrácí. V některých případech mohou únavu po jídle zapříčiňovat zdravotní potíže např.
Pokud se únava po jídle dostaví jednou nebo dvakrát za den, tak postačí chvilka odpočinku po jídle a vše by mělo být v pořádku, ale únava po každém jídle vyžaduje učinit závažnou změnu v každodenních návycích. První a nejdůležitější je změna ve stravě. Doporučuje se konzumace zdravé a vyvážené stravy bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Velké porce s obsahem tuků a cukrů jsou velmi nezdravé, zatěžují organismus při trávení a způsobují únavu.
Osoby, které trpí po jídle závratěmi, žaludečními potížemi a bolestí břicha, musí provést několik důležitých změn v životním stylu: začít pracovat ihned po jídle, přejít na vyváženou stravu, konzumovat 5 až 6 krát denně v malých dávkách a pravidelná fitness aktivita alespoň 30minut denně, zmírňuje problémy s pocitem únavy po jídle.