Výroba RAW čokolády je velmi jednoduchá. Je lahodná, zdravá, bez éček a se spoustou tělu prospěšných látek.
Když mlsat, tak RAW čokoládu. Domácí RAW čokoláda oproti čokoládě normální obsahuje jen to, co do ni dáme. Takže žádný palmový tuk, bílý cukr, éčka, máslo atd. Díky svému výbornému složení má RAW čokoláda spoustu vitamínů, minerálů a zdraví prospěšných látek.
Vše co k přípravě RAW čokolády budeme potřebovat můžeme zakoupit běžně ve zdravé výživě. Ingredience doporučuji nakoupit online, protože v kamenné prodejně vyjdou podstatně na více peněz. Potřebujeme taky kvalitní mixér a formičky, do kterých dáme naši hotovou RAW čokoládu vychladit.
RAW znamená syrový neboli jde o syrovou stravu. RAW strava neprošla tepelným zpracováním nad 45 stupňů Celsia, takže si zachovává všechny pro tělo důležité enzymy, vitaminy a minerály, které by se tepelnou úpravou zničily.
1. Do mixéru dáme všechny suroviny na čokoládu.
2. Začneme mixovat nejdříve na menší otáčky a poté zvyšujeme na intenzitě otáček.
3. Čokoládu mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká, krémová konzistence.
4. Do čokolády můžeme také přidat sušené ovoce, oříšky, arašídy, mandle, chipsy sušeného kokosu apod.
5. Směs přelijeme do formiček a dáme vychladit do ledničky.
Blahopřeji, vaše RAW čokoláda je na světe. A naše heslo na závěr: "Jíme zdravě a žijeme fitness!"