Zdravá příloha z čerstvého špenátu. Minimum kalorií a maximum vitamínů a minerálů.
Špenátové kuličky patří mezi zdravé jídlo, které přinese trochu inspirace do vaši zdravé kuchyně. Dají se použít jako příloha k masům nebo omáčkám, ale stejně tak si je můžete vychutnat i samostatně třeba s rajčatovou salsou.
Obzvláště vegetariány potěší, že je tento fit recept zcela bez masa. Ale ti, kteří maso milují, si můžou recept obohatit třeba o kousky opečené šunky.
Na špenátové kuličky je nejlepší použít čerstvý špenát, ale v nouzi lze použít i mražený. Při použití mraženého špenátu počítejte s tím, že kuličky nebudou mít tu správnou originální chuť.
- krabička čerstvého špenátu (250g)
- 3 vejce
- 50g strouhaného sýru dle chuti
- 80g celozrnné strouhanky
- stroužek česneku
- čerstvé bylinky (bazalka a koriandr)
- sůl a pepř
1. Špenát opláchneme a udusíme na pánvi do měkka.
2. Udušený špenát nakrájíme na drobno a smícháme se všemi surovinami, do kterých vymáčkneme ještě stroužek česneku.
3. Ze vzniklého těsta uděláme kuličky, které dáme na pečící papír na plech.
4. Špenátové kuličky pečeme v troubě na 180 stupňů cca 25 minut.