To nejlepší, co dnes ochutnáte - jednoduchá a dietní domácí hovězí sekaná z mletého masa.
Taky si rádi pochutnáváte na české kuchyni a život bez pořádného jídla si nemůžete představit? Já teda českou kuchyni miluji, ale kvůli dietě, si vždy jídla upravím podle svého tak, aby zapadli do moji diety.
Pokud máte rádi sekanou, určitě vyzkoušejte tento několikrát osvědčený recept na jednoduchou a dietní domácí hovězí sekanou z mletého masa.
Ještě se vrátím k tomu nákupu. Hovězí maso kupte u řezníka (hovězí zadní) a nechte si ho rovnou umlít pokud nemáte doma mlýnek na maso. Oproti nákupu masa v supermarketu víte, že - maso je čerstvé, bez přidaných éček a je o hodně méně tučné.
1. Cibuli spolu s česnekem oloupejte a nastrouhej na struhadle na hrubo a dejte do mísy.
2. Do mísy přidejte mleté maso, vločky, 2 vejce + veškeré koření a pořádně rukama prohněťte.
3. Plech zlehka vymažte kokosovým olejem a dejte na něj šišku sekané.
4. Pečte zhruba 45 minut v troubě pod alobalem na 190 stupňů a dalších 15 minut bez alobalu ať vznikni nahoře křupavá krusta. Nezapomeňte maso pravidelně podlévat!
Tak a výborná domácí hovězí sekaná je na světě! Dobrou chuť :)