Pochutnejte si na zdravých zeleninových hranolkách z mrkve a s dipem z řeckého jogurtu.
Hranolky? Proč ne! Udělejte si luxusní zeleninové hranolky z mrkve.
Originální recept je i s parmezánem, ten ale samozřejmě můžete v rámci své štíhlé linii vynechat. Zeleninové hranolky se podávají s dipem z řeckého jogurtu. Dát si je můžete jako dietní přílohu k masu nebo jen tak samotné.
Dip
Ozdoba
1. Mrkve očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
2. Nakrájenou mrkev na proužky vložíme do mísy a přidáme k ní olivový olej, parmezán, sůl, pepř, granulovaný česnek, nasekanou petrželku a vše spolu pořádně zamícháme.
3. Mrkvové hranolky vysypeme na plech a pečeme v troubě cca 15 - 20 minut na 200 stupňů celsia.
4. Zatímco se nám hranolky pečou, připravíme si dip. Smícháme řecký jogurt, citrónovou šťávu, sůl, pepř a česnek a pořádně spolu promícháme.
5. Hranolky vytáhneme z trouby a můžeme podávat s dipem. Na závěr pro efekt ještě posypeme hotové mrkvové hranolky troškou parmezánu a nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!
Video recept na zeleninové hranolky z mrkve s parmezánem a dipem z řeckého jogurtu