Zdravá varianta řízků + VIDEO RECEPT. Jsou až nečekaně dobré!
Pokud hledáte tipy na nové a zdravé recepty, jste tu správně! Vyzkoušejte dnešní fit recept na květákové řízečky. Jsou až nečekaně dobré a pokud do nich nedáte uzené, můžete je nabídnou i vegetariánovi.
Pokud nejste zrovna vegetariáni, rozhodně doporučuji květákové placky vylepšit přidáním na kostky nakrájeného uzeného masa. Dodá to úplně jiný rozměr chuti :)
1. Květák umyjeme a nakrájíme na drobno. Dáme do mikrovlnky na 15 minut. Poté vezmeme šťouchadlo na brambory a rozmačkáme květák úplně.
2. K rozmačkanému květáku přidáme sůl, pepř, 2 stroužky prolisovaného česneku, pažitku, vejce, půlku nadrobno nakrájené cibule, 3 lžíce celozrnné mouky, 2 lžíce parmazánu nebo jiného sýru a pořádně zamícháme.
3. Z těsta rukama tvarujeme placičky, které obalíme v celozrnné mouce a dáme opéct na pánev s kokosovým olejem.
4. Na závěr květákové placky servírujeme posypané pažitkou a s řeckým jogurtem.