Zdravý jablkový závin, na kterém si zaručené pochutnáte. Lze udělat i v bezlepkové verzi.
Moji vášní je fitness a s tím spojená i zdravá strava. Rád dělám alternativní a zdravější varianty jídel a dnešní fitness recept na jablkový štrůdl z ovesných vloček je jedním z nich. I když cvičím a jím zdravě, proč si odepírat takovou pochoutku jako je jablkový štrůdl. Stačí jen upravit recept.
Recept je psaný na cca 2 porce. Pokud budete chtít udělat porcí víc, stačí jen zdvojnásobit množství surovin.
Jablečný štrůdl z ovesných vloček jde velmi jednoduše připravit i pro bezlepkovou dietu. Vtip je vtom zaměnit klasické ovesné vločky za bezlepkové vločky.
1. Ovesné vločky nasypeme do mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem.
2. K rozmixovaným ovesným vločkám přidáme bílý jogurt, med a trochu vody. Vše spolu pořádně promícháme dokud nám nevznikne jednotné těsto.
3. Na pečící papír na plech rovnoměrně rozprostřeme naše těsto na štrůdl do obdélníkového tvaru.
4. Smícháme nastrouhané jablko, skořici, rozinky a oříšky a zamícháme.
5. Směs se strouhaným jablkem dáme na polovinu těsta.
6. Pomocí pečícího papíru těsto přehneme a spojíme kraje, aby nám náplň při pečení nevytekla.
7. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut dozlatova.
Blahopřeji, váš štrůdl je na světě! Přeji dobrou chuť všem našim čtenářům FitnessPosilovny.cz. Pokud chcete další tip na recept s jablky, vyzkoušejte domácí müsli sušenky s jablky a skořicí.