Další z fitness receptů – proteinovo tvarohový cheesecake!
Ovesné vločky, čokoládový protein a mandle smíchejte v míse dohromady a nalijte do ni trošku vody. Mixérem rozmixujte směs tak, aby vznikla hmota na spodek cheesecaku. Do směsi můžete přidat taky trochu medu či sladidla. Výsledné těsto musí být takové lepkavé, abychom sním mohli udělat základ cheesecaku. Výsledným těstem vyhňácáme spodek kulaté dortové formy (okraj můžeme udělat trošku vyšší) a dáme péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
Nízkotučné tvarohy smícháme s vanilkovým proteinem, přidáme citrónovou šťávu a pořádně rozmixujeme. Můžeme přidat také med nebo jiné sladidlo např. stévii pokud jste ji přišli na chuť. Výslednou tvarohovou směs přidáme do formy na už upečený základ a necháme v troubě cca dalších 10 minut.
Cheesecake můžete ozdobit ovocem nebo třeba polít nekalorickým karamelovým nebo čokoládovým sirupem od Walden Farms. Hotový cheesecake vychlaďte v ledničce a podávejte studený.
Cheesecake je plný polysacharidů z vloček, zdravých nenasycených mastných kyselin z mandlí a se spoustou bílkovin z proteinů a tvarohů.