Domácí čerstvá šunka bez éček a bez přidané vody se 100% podílem masa je prostě delikatesa.
Neutrácejte za drahé, přesolené šunky plné éček a vody. Udělejte si vlastní domácí šunku za pár korun podle jednoduchého receptu.
Domácí šunka je oproti šunkám v obchodě mnohem zdravější, protože neobsahuje žádné éčka, je levnější a taky není nastavovaná vodou. Takže budete mít šunku, které obsahuje 100% masa za polovinu i méně ceny, než za kolik byste ji koupili v obchodě.
1. Kuřecí prsa omyjeme a zbavíme tuku.
2. Vezmeme vidličku, kterou několikrát propícháme kuřecí prsa, abychom narušili jejich strukturu.
3. Rukou do kuřecích prs pořádně vetřete z obou stran postupně cukr, sůl a pepř.
4. Nasolená kuřecí prsa zabalte do potravinové folie pořádně natěsno, ať tam není nenecháte žádný vzduch a pořádně utěsněte.
5. Dejte do lednice uležet na 24 - 48 hodin.
6. Kuřecí prsa vyndejte z ledničky, rozbalte a umyjte pod vodou. Po umytí kuřecí prsa vysušte ubrousky.
7. Kuřecí prsa zabalte do rolky a konec propíchněte párátkem ať se vám rolka nerozjede.
8. Kuřecí rolku obmotejte pořádně režnou nití.
9. Svázanou kuřecí rolku zabalte 2x do potravinové folie a pořádně utěsněte na koncích. Poté zabalte ještě do alobalu.
10. Dejte zabalenou kuřecí rolku do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Jakmile bude voda chvílí vřít, vypněte sporák, hrnec přiklopte pokličkou a rolku tam nechte cca hodinu.
11. Udělanou kuřecí rolku dejte vychladnout na několik hodin do ledničky a je hotovo.