Věřte nebo ne, ale i v dietě si můžete dopřát pizzu bez výčitek!
Pojídat si pizzu jen tak v dietě a bez výčitek? Žádné Science fiction, ale realita se zdravou zeleninovou pizzou. Musím přiznat, že prostě miluju zdravé varianty takových kalorických jídel.
Jak udělat těsto na pizzu? Cuketu oloupejte a nastrouhejte na struhadle najemno. Posypte solí a nechte pár minut odstát. Potom přes utěrku sceďte nadbytečnou vodu z cukety. Cuketu smíchejte s vejcem, s troškou nastrouhaného parmazánu a přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku, pepř a oregano nebo majoránku. Směs dobře promíchejte.
Těsto na pizzu rozprostřete na pečící papír na plech do trouby. Dáme péct cca na 10 minut na 180 stupňů.
Potom na korpus přidejte rajčatovou omáčku, posypte nastrouhaným sýrem, přidejte nakrájenou šunku, cibuli, kukuřici a olivy. Na pizzu můžete dát, co vám přijde zrovna pod ruku - fantazii se meze nekladou. A dejte znovu péct na cca 15 minut na 180 stupňů.
Pizzu děláme pravidelně v různých variacích a vždy je to strašná pochoutka :)