Po vyzkoušení desítek druhů a variací MugCaku, jsme konečně našli vítěze!
A MugCakem number 1 se stává tento bezlepkový čokoládovo-banánový MugCake z kokosové mouky a s arašídovým máslem! Po desítek ochutnávání a variací, jsme v naši malé kanceláři odhlasovali, že tento recept na fitness dortík v hrníčku u nás vyhrává úplně na celé čáře. Výborně se taky hodí do bezlepkové diety.
1. V misce vidličkou rozmačkáme oloupaný banán, ke kterému pak přidáme kokosovou mouku, protein, půlku arašídového másla, 1 bílek, nalámanou hořkou čokoládu, půl lžičky kypřícího prášku a skořici.
2. Těsto v misce by mělo mít konzistenci takové tužší kaše, proto přidejte trochu mléka nebo vody dle potřeby a pořádně promíchejte.
3. Misku s těstem dejte do mikrovlnky na 3 minuty.
4. Tadááá a MugCake je hotový. Podávat ho můžete v misce nebo vyklopený na talíři jako dortík. MugCake ještě můžete dozdobit zbylým arašídovým máslem, banánem, posypat nastrouhanou čokoládou atd.
A jako bonus k tomuto Mugcaku je vůně kokosové mouky, která vám krásně provoní celou kuchyň.
Samozřejmě se receptem vůbec řídit nemusíte. Místo arašídového másla můžete dát jiné oříškové máslo nebo třeba nutellu. Pokud protein doma nemáte, je zbytečné abyste kvůli MugCake kupovali velké balení, místo proteinu dejte třeba tvaroh. Kokosový MugCake je také skvělý podávat společně třeba s ochuceným tvarohem a podobně.
Upozornění: vždy si pro jistotu zkontrolujte každou potravinu zvlášť, jestli neobsahuje náhodou lepek.