Lepší verzi zdravější bábovky jsme snad ještě nejedli. Božská!
Vždy když dostanu chuť na jedno z klasických jídel nebo dezertům, snažím se je vylepšit, aby aspoň trochu zapadli do mého fitness jídelníčku. Dneska budete péct bábovku ale určitě ne tu klasickou. Naše bábovka bude plná bílkoviny a dělaná z celozrnné mouky, proteinu, tvarohu, kokosového oleje atd.
1. Žloutek utřeme s třtinovým cukrem a tvarohem.
2. Přidáme mléko a kokosový olej.
3. Smícháme celozrnnou mouku s kypřícím práškem, přidáme k tvarohové směsi a zamícháme.
4. Z bílku si uděláme sníh a opatrně přimícháme k těstu.
5. Těsto přendáme do silikonové mísy a pečeme v troubě na 160 stupňů asi 40 minut.
6. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
Nelekejte se, díky tvarohu je výsledná bábovka trochu mokřejší než ta klasická :) Dobrou chuť všem!