Nejlepší celozrnná bábovka s tvarohem a proteinem

Lepší verzi zdravější bábovky jsme snad ještě nejedli. Božská!

Vždy když dostanu chuť na jedno z klasických jídel nebo dezertům, snažím se je vylepšit, aby aspoň trochu zapadli do mého fitness jídelníčku. Dneska budete péct bábovku ale určitě ne tu klasickou. Naše bábovka bude plná bílkoviny a dělaná z celozrnné mouky, proteinu, tvarohu, kokosového oleje atd.

Co potřebujeme na celozrnnou bábovku (8 kousků)

  • 125g celozrnné špaldové mouky
  • 125g nízkotučného tvarohu
  • 50g třtinového cukru nebo nekalorické sladidlo stévie
  • 30g kokosového oleje
  • 100ml nízkotučného mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva

Příprava bábovky

1. Žloutek utřeme s třtinovým cukrem a tvarohem.

2. Přidáme mléko a kokosový olej.

3. Smícháme celozrnnou mouku s kypřícím práškem, přidáme k tvarohové směsi a zamícháme.

4. Z bílku si uděláme sníh a opatrně přimícháme k těstu.

5. Těsto přendáme do silikonové mísy a pečeme v troubě na 160 stupňů asi 40 minut.

6. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.

Nelekejte se, díky tvarohu je výsledná bábovka trochu mokřejší než ta klasická :) Dobrou chuť všem!

Celozrnná bábovka s tvarohem


Komentáře

Napsat komentář
DOPORUČUJEME
Recept na banánový chlebíček (banana bread)

Recept na nejlepší zdravý banánový chlebíček s ořechy a bez mouky

Poprvé v posilovně

Poprvé v posilovně, jak začít cvičit

Kefírová buchta - recept na fitness dezert

Kefírová buchta z ovesných vloček

Rychlá a sladká fitness snídaně - videorecept

Nejlepší rychlá fitness snídaně nebo svačina

Druhy masa a jejich nutriční hodnoty

Druhy masa a jejich nutriční hodnoty

Zdravé smažení v horkovzdušné fritéze

Zdravé smažení v horkovzdušné fritéze