Jednoduchá, dietní a přitom chutná úžasně! Pochutnejte si na zdravé buchtě z čerstvé dýně.
Recepty z dýně jsou svěží, zdravé a výborně se hodí do dietního jídelníčku. Dýňových receptů je spousta, ale taková buchta z dýně může být opravdu výborným dezertem nebo si ji můžete dát jen tak na svačinu.
1. Pokud děláte recept z čerstvá dýně, tak ze všeho nejdřív potřebujete udělat dýňové pyré. Pokud budete dělat buchtu rovno z dýňového pyré, tento krok přeskočte. Dýni Hokaido rozpulte napůl a vydlabejte lžící semínka, poté znovu překrojte a dejte na pečící papír slupkou nahoru. Pečte v troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Upečenou dýni vydlabejte vidličkou a rozmixujte v mixéru.
2. Nejdříve v míse smíchejte mouku, koření a prášek do pečiva. Následně ke směsi přidejte všechny ostatní ingredience a pořádně promíchejte. Tím nám vzniklo těsto na dýňovou buchtu.
3. Těsto vylijte nejlépe do silikonové formy a pečte v troubě na 180 stupňů cca 15 minut pěkné do hněda.
4. Dýňovou buchtu vyklopte a nařežte. Je výborná jak teplá, tak i studená. Na dýňovou buchtu doporučuju například přidat ještě ochucený tvaroh (rozmixovaný tvaroh s banánem), který ji ještě více zvláční.
5. Dobrou chuť!