Cizrnové těstoviny jsou bezlepkové a plné bílkovin. Dají se jíst na slano i na sladko.
Sladkých fitness dezertů už bylo dost, a proto jsme se rozhodli napsat recept z jiného soudku. Vyzkoušejte tento recept na domácí bezlepkové těstoviny z cizrny. Těstoviny se výborně hodí do polévky, jako pasta nebo na sladko třeba s mákem.
Cizrnové těstoviny neobsahují lepek. Takže, ať už jste celiak a držíte bezlepkovou dietu nebo se jen lepku vyhýbáte jak čert kříži, jsou tyto domácí těstoviny přesně pro vás.
1. Cizrnovou mouky vysypeme do mísy a přidáme do ni 2 celé vejce. Pořádně spolu zpracujeme.
2. Vál poprášíme cizrnovou moukou a cizrnové těsto na něm rozválíme.
3. Rozválené cizrnové těsto nakrájíme na malé obdélníčky, které uprostřed stlačíme tak, aby nám vznikli těstovinový motýlci. Samozřejmě můžeme udělat jednoduše i obyčejné nudle.
4. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody na cca 2 a půl minuty.
5. Těstoviny scedíme a opláchneme pod studenou vodou.